* Tarbija ole tähelepanelik lepingu sõlmimisel

Meie poole pöördus tarbija, kes puutus kokku esmakordselt Zinzino tootemüügiga. Levinud on kohvimüügiskeem, aga seekord oli tegu toidulisandite müügiga. Tarbija läks nii-öelda „õnge“, sest tegu oli tuttavaga, kes lubas läbi antud toodete kasutamise paremat tervist haigele lapsele. Terviseprobleemidega tarbijad ning nende lähedased on väga vastuvõtlikud ja hellad tervise teemal. Haaratakse kinni igast võimalusest, igat pakutud võimalust usutakse kui võimalikku pääsemist. Seda eriti veel siis, kui kaupleja rõhub ostja südametunnistusele: „Saad ju aidata, aga nüüd sõltub kõik sellest, kas raatsid raha selleks välja anda!“ Tarbijad teevad tihti sel hetkel emotsiooniostu, andmata aru, et tegelikult neil pole seda raha ja laenamise korral nad ei suuda tagasi maksta. Iseasi on veel ka see, kas antud toode ka aitab. Võib aidata, aga ei pruugi. Meie poole pöördunud tarbijal õnnestus siiski sõlmitud leping annulleerida ja ta pääses välja antud skeemist. Zinzino kodulehte uurides selgub, et lepingu sõlmimise korral seob tarbija end tähtajaliselt ning rahaliste kohustustega ega saa lepingut tühistada enne 12 püsitellimuse tellimist juhul, kui ta ei tee seda kohe peale esimese saadetise kättesaamist ning selle tagasisaatmist. Toon siinkohal ära kodulehel kirjapandu:

Ma soovin oma püsitellimuse lepingust taganeda. Mis ma pean selleks tegema?

Tarbijana on sul õigus taganeda lepingust vastavalt tarbija reeglitele. Zinzinos on sul võimalik lepingust taganeda 30 päeva jooksul peale esimese tellimuse tasumist. Kaubad tuleb tagasi saata samuti 30 päeva jooksul. Kui sa seda ei tee, oled Sa püsilepinguga seotud kaheteistkümneks püsitellimuse makseks. Lepingust taganemise soovi palume saata See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Olen allkirjastanud 12 maksega püsitellimuse lepingu. Kas peale 12 sooritatud makset lõpeb leping automaatselt või pean ma selle ise üles ütlema?

Püsitellimuse leping on jätkuv leping teadmata ajani, kuna me eeldame, et kliendid soovivad tellida tooteid ka peale siduvusperioodi lõppu. Kui Sa soovid oma püsitellimust lõpetada, palume sul selleks ühenduda meie klienditeenindusega. Sul tuleb saata kirjalik avaldus või teavitada meid suuliselt lepingu lõpetamisest hiljemalt 1 kuu enne siduvusperioodi lõppu.

Seega, tuleb olla väga ettevaatlik ja teadlik, hästi läbi kaaluda, kas ikka sõlmida lepingut või ei. Zinzino müügiskeemi on Tarbijakaitseamet uurinud ning praeguse seisuga ei saa küll öelda, et oleks vastuolu tarbijakaitseseadusega. Kui müügimehed on aktiivsed, siis loomulikult tuleb silmas pidada, et ei kasutataks ebaausaid kauplemisvõtteid.